Asien

Filippinerna

Written by admin

Filippinerna är ett land som består av tusentals öar och ligger lite längre bort än till exempel Thailand, som också har direktflyg. När du skall åka till Filippinerna från Sverige så är det ett byte som gäller med både KLM och Qatar Airways. Restiden ligger på runt 13 timmar, men med mellanlandningen så tar det med lite tur runt 18 timmar. Man kan också ta ett plan till Hong Kong istället dit man kan hitta billigare resor och sedan så fortsätter därifrån till Filippinerna som kan vara billigare. Ett bra tips för den som vill åka och har en mindre budget. När man väl kommit fram till Filippinerna så är det rätt så billigt att bo leva där då man kan få en måltid för runt 10 kronor på vissa platser, vilket är riktigt billigt. 

Mat i Filippinerna finns det mycket av då den lokala filippinaren älskar att äta, och gillar inte heller att spendera pengar på onödiga saker så att de lever vanligtvis i stora familjer. Det beror också på att lönerna är väldigt låga på Filippinerna för den som har ett vanligt jobb. En vanlig byggarbetare tjänar bara kanske 2000-3000 peso i veckan och skall därmed försörja hela sin familj. Så det finns en förklaring till varför varje familj bor tillsammans och även att så många filippinare som har en bra utbildning åker utomlands för att tjäna pengar till sin familj.

Säkerhet är något som man alltid skall tänka på när man är turist, och försök att inte se helt borta ut, utan ta istället och försök att smälta in i omgivningen med att använda samma typ av kläder. Allt var smycken heter skall ni ta av er som guldarmband, ringar etc, de utgör en risk att bli rånad vilket är onödigt. Håll er också borta från de farliga områdena som Mindanao. Dock finns det platser som Davao som är en säker plats och väldigt vacker, så läs på lite innan ni reser och väljer destination.

Filippinerna är ett tropiskt land och därför så därför kanske vissa vill hålla sig borta från de stora städerna.  Det finns många fina öar som Subic, Bohol, Boracay, Davao som exempel vilket har fina vackra stränder med en god turism som sträcker sig 365 dagar om året. Passa på om du skall resa runt till olika platser i Filippinerna att prova mat i Filippinerna som kommer från olika platser, då maträtterna skiljer sig åt. Välkänt är att man i Bicol gillar att äta stark mat med kokosnöt och det kallas för Bicol Express. Ett bra kännetecken med mat i Filippinerna är att om det slutar med Express så är maten stark. Att äta en Pandesal på morgonen eller ris med torkad fisk är den lokala favoriten, sen beroende på var man befinner sig så serveras det vanligvis i södra delarna fisk nästan till allting. Ha en trevlig tid i Filippinerna och smaka på all mat i Filippinerna som du kommer över, det är en upplevelse som ni aldrig glömmer.

About the author

admin